Csavarkompresszor

Csavarkompresszor forgalmazás területén cégünk több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik. Az ipar rohamos fejlődése, a termelés volumenének állandó fokozása miatt a dugattyús kompresszorok már nem tudták biztosítani a megfelelő mennyiségű és minőségű préslevegőt. Hosszú munkával kifejlesztették a csavarkompresszort, mely tökéletesen ellátja feladatát, akár hatalmas termelésű üzemekben is. Folyamatos működésük biztonságossá teszi a termelést, csendesebb üzeműek, energia takarékosabbak a dugattyús kompresszoroknál.

Kezdetben a gyártók nem sokat törődtek  e berendezések felépítésének kialakításával, megjelenési formájával, működésük közbeni zajszintjével. Egyes márkákat közönséges I gerendákra szereltek, nem burkolták be őket. Indok: könnyebben hozzá lehessen férni. Méreteik, súlyuk meglehetősen nagy volt, az akkori idők energiaárai nem ösztönözték a tervezőket az energiatakarékos megoldásokra, sem a környezetvédelemre.

A technika rohamos fejlődése, az egyre emelkedő alapanyag-, energiaárak kényszerítették a gyártókat a minél korszerűbb csavarkompresszorok kifejlesztésére. A nyitott gépeket beburkolták, zajszigetelő házba építették, csökkentették a gépek súlyát. Az inverteres motorok megjelenése hatalmas előrelépést jelentett az energiamegtakarítás terén. Úgy a felhasználói környezet, mint az általános környezetvédelem érdekében a kompresszorokat szennyfogó rendszerekkel látták el.  A sorozatos fejlesztések eredményeképpen a gépek élettartama jelentősen megnőtt, a szerviz intervallum idők többszörösére nőttek.
Jelentőségük a modern sűrített levegő termelésben vezető helyre került. A dugattyús kompresszorok kiváltása nem csak a hagyományos olajkenésű berendezéseket érinti, hanem az olajmentes dugattyús készülékeket is felváltotta a száraz kenésű, és vízkenésű  technológia.  Fejlesztésük, finomításuk a mai napig tart, a gyártók egyre-másra hozzák ki egyre modernebb berendezéseiket.
Olajkenésű csavarkompresszor

Olajkenésű

Az olajkenésű csavarkompresszor az ipari sűrítettlevegő előállítás jelenleg legelterjedtebb módszere, megbízható üzemű és akár teljes...
 
Olajmentes csavarkompresszor

Olajmentes

Az olajmentes csavarkompresszor üzemeltetése nélkülözhetetlen az ipari felhasználások során. A sűrített levegő ipari felhasználása, egyes...
 
Denv-Air Kft.
Székhely
1116 Budapest,
Nádudvar utca 12. 

Telefon, fax: +36 1 226 6527 
Telefon, fax: +36 1 424 7921
Mobil: +36 70 454 9589
Szerviz: +36 70 454 9587

E-mail: denvair@denvair.hu
Telephely
9028 Győr,
Sági út 5.

Telefon: +36 96 528 987
Fax: +36 96 528 988
Mobil: +36 70 454 9584
Szerviz: +36 70 454 9582

E-mail: gyor@denvair.hu