Olajkenésű kompresszor - dugattyús

Az olajkenésű kompresszor dugattyús típusát a köztudatban olajozott vagy olajos néven is szerepel. Termékeink biztosan megfelelnek elvárásainak, nem csak minőségben, hanem teljesítményben is. Igaz, hogy ezek a berendezések nem tartoznak a legalacsonyabb árkategóriába, de minőségük, megbízhatóságuk, kivitelük miatt a szegmens egyik vezető márkája.
Széles területen használhatók. Mivel üzemelésük során a termelt sűrített levegőben keletkezett kondenzátum olajat tartalmaz, ezért csak általános, szűrt levegőt nem igénylő feladatok ellátására alkalmas.
Olajkenésű dugattyús kompresszor
A sűrítő egységet kenő, speciális olajban levő adalék anyagok ha a termékkel találkoznak, azokat károsíthatják. Szintén gondot jelenthet a komprimált levegő hőmérséklete. A levegő felhasználása során ezért azt hűteni kell. Számos olyan kiegészítő egység csatlakoztatható hozzájuk melyek ezeket a problémákat megoldják, ( pl: hűtve szárítók, kondenzátum leeresztők, ciklonos leválasztók, szűrők.) Ezeknek a  berendezések másik előnye, hogy viszonylagos kis súlyuk miatt könnyen mobilizálhatóak, A 230 V üzemi feszültségű kisgépek szinte mindenhol használhatóak. Felhasználási módjuk szerint különböző méretű puffer tartályokkal gyártják, 8 litertől 500 literig, de vannak olyan típusok, melyek tartálya maga a hordcső. Az egyszerűbb kivitelűek nem rendelkeznek semmilyen kezelőegységgel. A nagyobb kiépítésű berendezéseket felszerelik vízleválasztóval, szerszám olajozóval. A STANLEY kompresszorok beépített, külön nyomásszabályzó kapcsolóval rendelkeznek, hogy könnyű legyen a kilépő levegő szabályozása.
Üzemelésük során a termelt sűrített levegőben némi olaj kerül a rendszerbe, kézi szerszámok használata esetében ez semmi problémát nem okoz. Ajánlatos a kompresszort kb. 3-4 óránként pihentetni, hogy visszahűljön. Általánosan 400 üzemóránként javasoljuk az olaj cseréjét. Nem javasoljuk a hagyományos motorolajokat, mert azok adalékanyagai mások. Szintén javasoljuk a levegőtartály alján található leeresztő csap hetenkénti óvatos megnyitását, a benne levő kondenzvíz leengedését.
Javaslataink  betartásával mindkét márkát hosszú éveken át tudják használni.

Mint az iparban mindenhol, ezen a területen is folyamatos fejlesztések folynak, a berendezések egyre csendesebbek és könnyebbek lesznek. Ajánljuk minden otthoni barkácsmunkához, kisvállalkozások részére a nagyobb, jobban felszerelt típusokat.
A DENV-AIR Kompresszortechnika Kft. a kitűnő minőségű STANLEY valamint az AIRCRAFT márkák magyarországi kereskedelmi képviselete.
 
Denv-Air Kft.
Székhely
1116 Budapest,
Nádudvar utca 12. 

Telefon, fax: +36 1 226 6527 
Telefon, fax: +36 1 424 7921
Mobil: +36 70 454 9589
Szerviz: +36 70 454 9587

E-mail: denvair@denvair.hu
Telephely
9028 Győr,
Sági út 5.

Telefon: +36 96 528 987
Fax: +36 96 528 988
Mobil: +36 70 454 9584
Szerviz: +36 70 454 9582

E-mail: gyor@denvair.hu