Olaj - víz szeparátor

Az olaj - víz szeparátor feladata a sűrítési folyamat során keletkező kondenzátum - hatályos vonatkozó környezetvédelmi törvények alapján veszélyes hulladéknak minősül - összegyűjtése, és lehető leghatékonyabb semlegesítése. Elszállításáról és semlegesítéséről az előállítónak kötelessége gondoskodni, vagy megbízni olyan céget, aki ezt elvégzi.
Olaj - víz szeparátor
A környezetünk védelme egyre fontosabb szerepet játszik életünkben, így a kondenzátum csatornába, vagy élővízbe való engedése már nem elfogadott, és nem megengedhető.
A semlegesítés költségeit az elszállított anyag mennyisége nagyban befolyásolja. Tekintve, hogy a kondenzátum kevert folyékony halmazállapotú elegy, melynek nagy része víz, a szétválasztás után visszamaradó olaj csekély mennyisége képezi majdan az elszállítandó veszélyes hulladékot.

Gazdaságossági szempontokat figyelembe véve a beruházás akár egy éven belül is megtérülhet.

A szeparációról az OMI Ecotron termékcsalád gravitációs elven működő olaj-víz szétválasztó berendezése gondoskodik, melyben szűrőbetétek, és aktív szén cserélhető betétek kötik meg az olajat, így gyártói műbizonylattal igazolhatóan tiszta víz engedhető a csatornába.
A berendezés üzemeltetéséhez nincs szükség hálózati feszültségre. A készülék gravitációs, és közlekedő edények elvén működik, elektromos hálózati ellátást nem igényel. A túlnyomással érkező szűrők és szárítók által leválasztott kondenzátum előszűrőn halad át, mely nyitott, így a nyomás a készülék bejáratánál lecsökken a légkörinek megfelelőre. Ezt követi egy szivacs rendszerű mechanikus szűrés, majd ezután az aktív szén töltet és a kémiai megkötés. Mivel a kötőanyag idővel telítődik, és ennek során elveszti az olaj megkötő képességét, a betéteket rendszeresen cserélni kell.

Elektromos kezelőfelületének ellátását csupán elem végzi, mely kontrollálja a betétek állapotát, így egy gombnyomással információhoz juthat a betétek aktuális szennyeződés megkötő képességéről.

OMI ECOTRON

OMI ECOTRON 90olaj - víz szeparátor
Az ECOTRON olaj-víz szétválasztó legnagyobb előnye, hogy működésükhöz nem szükséges hálózati áram, elemmel működnek, bárhova telepíthetőek. Felépítésük erős műanyag ház, tetején csavarokkal rögzített fedél, ami a szűrőtöltetek cseréjét könnyíti meg. Közepén található a telítettséget jelző led sor (zöld, sárga, piros), valamint a teszt gomb, mellette pedig a leeresztő csap. Normál környezeti körülmények között a szűrő betétek csere ideje kb. egy év. Ezt természetesen befolyásolja a környezeti levegő minősége, illetve a kompresszorok állapota is.
Szűrési kapacitásuk a kompresszorok szállított levegő mennyiségéhez viszonyítva 2m3/perc - 60 m3/perc, de kompresszor lóerő szerint is választható kapacitás: 15-400 LE.
 
OMI Ecotron olaj-víz szeparátor sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.
Denv-Air Kft.
Székhely
1116 Budapest,
Nádudvar utca 12. 

Telefon, fax: +36 1 226 6527 
Telefon, fax: +36 1 424 7921
Mobil: +36 70 454 9589
Szerviz: +36 70 454 9587

E-mail: denvair@denvair.hu
Telephely
9028 Győr,
Sági út 5.

Telefon: +36 96 528 987
Fax: +36 96 528 988
Mobil: +36 70 454 9584
Szerviz: +36 70 454 9582

E-mail: gyor@denvair.hu