Gardner Denver olajkenésű csavarkompresszor

A Gardner Denver olajkenésű csavarkompresszor termékcsalád, olyan berendezéseket foglal magába, melyeknek - a gyártói fejlesztéseknek, a több évtizedes tapasztalatnak köszönhetően - védjegyükké vált megbízhatóságuk. Az amerikai anyavállalat ma már világszerte több gyáregységgel rendelkezik, és állít elő olyan prémium kategóriás, magas minőségű termékeket, melyekre ügyfeleik minden körülmények között támaszkodhatnak. Olyan gyártóról van szó, aki a készülékek főegységeit - mint a sűrítőblokkot is- maga fejleszti, állítja elő. Készülékei között manapság nem ritkák még hazánkban is a 40-50 éves – igaz felújítottan - de több 100.000 üzemórát futott olajos kompresszorok is. Az olajkenéses készülékek a GD palettán az egyik legrégebbi – már hagyományosnak mondható kompresszor típus, stabil működésű robosztus gépek, melyek 24 órás üzemelésre lettek kitalálva. Szolgáltatóknál, gyárakban, üzemekben, elsősorban ipari környezetben biztosítják a sűrített levegőt.
Gardner Denver olajkenésű csavarkompresszor
Két, vezérlés szempontjából elkülöníthető családjuk a németországi gyárban készülő ESM és a VS kompresszor melyeket általános felhasználásra javaslunk. Az ESM típusjelű Start/Stop – Terhelt/Üresjárati vezérléssel rendelkező készülékek konstans levegőigénnyel rendelkező felhasználási területre telepítendőek, míg a VS inverteres, fordulatszám szabályzású csavarkompresszorokat inkább adott időszakon belüli változó igényhez telepítjük, ahol gazdaságosan és hatékonyan tud több, méretben eltérő berendezésből álló rendszert is helyettesíteni.

A készülékek kialakítása során egyre jobban előtérbe kerül a környezetvédelem, a zajterhelés, az energia megtakarítás. A karosszéria tervezése, a főegységek elhelyezése biztosítja a készülékek minél kisebb ökológiai lábnyomát. Az olajkenés során fellépő hő elvezetésének folyamatában nagy szerepet játszik ennek a hulladék hőnek a lehetséges visszanyerése.
A kompresszorok többféle opcióval rendelhetőek, akár lég- vagy vízhűtéssel, beépített hőcserélővel, beépített szárítóval, automatikus kondenzátum leválasztással, a kisebb gépek tartályra szerelve, mind-mind a vevő igénye szerint.

A szlogennek választott „Perfect Fit”- azaz tökéletesen illeszkedő mottó is az ügyfél igényének prioritását, szem előtt tartását tükrözi.

A minőséget a gyártói garancia is alátámasztja. „Protect 5” opcióval a gyári alapgarancia (12-24 hónap) helyett 60 hónapra bővíthető. Kötöttség és felár nélkül. Minden készülékhez előzetesen a kötelezően cserélendő, felhasználandó alkatrészekről tájékoztatást tudunk adni, így a vásárló tisztában lehet már a kiterjesztett garancia igénylésekor a 60 hónap alatti ráfordítás mértékével.

ESM sorozat

Az ESM sorozat tagjai fix fordulatú, hagyományos start-stop/terhelt üresjárati vezérléssel rendelkeznek. A kisebb teljesítményű gépek ékszíj, míg a közepes és nagy berendezések direkt hajtásúak. A kompresszorokhoz számtalan kiegészítő egység csatlakoztatható a kívánt igényeknek megfelelően.

ESM 2-5

GARDNER DENVER ESM 3 olajkenésű csavarkompresszor
Valamennyi berendezés ékszíj hajtású. A fix fordulatú ESM 2-5 egyszerűsége és kombinálhatósága miatt maximális rugalmasságot biztosít vásárlóinak. Felépítése az egyedüli kompresszortól, a teljes sűrített levegő állomásig variálható. Felhasználóbarát, könnyen karbantartható, alacsony zajszintű köszönhetően a minimálisra csökkentett mozgó alkatrészek számának. Kompakt, nem igényel gépház csőhálózat kialakítást és sok helyet. Start / stop rendszerrel működik üresjárati idő nélkül.
Üzemóra számláló és nyomásmérő óra alapfelszereltség. Extraként digitális panellel, csillag-delta indítással is rendelhető. A gyárába és termelésébe tökéletesen illeszkedik.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
2,2-5,5kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
10 bar
Meghajtás:
ékszíj
Szállított levegő mennyisége:
0,24-0,67 m3/perc
Üzemi zajszint:
61-66 dB (A)
Méret:
620x600x840 mm-től 1950x680x1520 mm-ig
Súly:
100-295 kg
Gardner Denver ESM 2-5 sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

ESM 6

GARDNER DENVER ESM 6 olajkenésű csavarkompresszor
A kompakt kialakítású ékszíj hajtású ESM 6 lehetővé teszi, tulajdonosának a gyors és hatékony telepítést.
Igény szerint variálható, extra felszereltséggel, akár egy komplett kompresszor állomás is lehet: tartállyal, szárítóval, szűrőkkel.
A kompresszor tervezésekor koncepció volt, egy egyszerű, hatékony, de elsősorban csendes készülék megalkotása. Elektronikus airbasic2 vezérlővel  készül, melynek használata igazán könnyű. Ez a berendezés optimális azok számára, akik szeretnék elérni a lehető legjobb üzemi nyomást és légszállítást és költséghatékonyságot.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
7,5 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
8-13 bar
Meghajtás:
ékszíj
Szállított levegő mennyisége:
0,74-1,05 m3/perc
Üzemi zajszint:
67 dB (A)
Méret:
680x600x1000 mm-től 1950x680x1635 mm-ig
Súly:
170-360 kg
Gardner Denver ESM 6 részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

ESM 7-22

GARDNER DENVER ESM 22 olajkenésű csavarkompresszor
A Gardner Denver termékfejlesztés ékszíjhajtású kompresszora megtalálta az egyensúlyt a technológia, a hatékonyság és a teljesítmény között – egyszerre mindent fókuszban tartva, szembe állítva a sűrített levegő előállításának nehéz feladatával. Az ESM / VS 22/07 fix sebességű ékszíjas csavarkompresszorok megfelelnek a magas követelményeknek, melyeket a modern munkakörnyezet és gépkezelők állítanak velük szemben. Ennek eredményeképpen, az ESM 7-22 sorozat tagjai rendkívül energiatakarékosak, csendesek, megbízhatóak és könnyen használhatóak, hosszú élettartamúak.
Extra felszereltségként megjelenik a hővisszanyerő rendszer, gyárilag, vagy utólag beépítve. Tartályra építve, környezetbarát hűtőközeggel szerelt szárítóval készül. Innovatív GD PILOT Control System digitális vezérléssel, mely egyszerre megbízható és egyszerűen kezelhető. Modbus RTU kommunikáció lehetőségével az épületfelügyeleti rendszerekhez csatlakoztatható.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
7,5-22 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-13 bar
Meghajtás:
ékszíj
Szállított levegő mennyisége:
0,87-3,66 m3/perc
Üzemi zajszint:
70-71 dB (A)
Méret:
667x630x1050 mm-től 1883x815x825 mm-ig
Súly:
205-622 kg
Gardner Denver ESM 7-22 sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

ESM 23–29

GARDNER DENVER ESM 23 olajkenésű csavarkompresszor
A tökéletes direkt meghajtású megoldás a maximális termelékenység érdekében az iparban növekvő sűrített levegő igény kielégítésére. Gazdaságos, megbízható, sokoldalú, kis helyigényű, alacsony zajszintű csavarkompresszor. Prémium hatékonyságú sűrítőblokkal rendelkezik, mely lassú forgási sebességgel csökkenti az energiaköltségeket. Az innovatív design, az integrált olajszűrő és olajszabályozó szelep biztosítja a külső tömlők elhagyását, így hibalehetőségének minimalizálását. Nagy hatékonyságú villanymotorral és felülméretezett hűtővel biztosítja az optimális hűtést és csökkenti a CO2 kibocsájtást. Minden ESM 23-29 modell esetében opcióként rendelkezésre áll egy beépített ESD energiatakarékos szárító, mely csak akkor használ energiát, ha a rendszer terhelés alatt van, és tényleg szükséges. Modbus RTU kommunikáció lehetőségével az épületfelügyeleti rendszerekhez csatlakoztatható.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
22-30 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-13 bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
2,99-5,52 m3/perc
Üzemi zajszint:
67-69 dB (A)
Méret:
1345x880x1612 mm-től 1675x880x1612 mm-ig
Súly:
650-871 kg
Gardner Denver ESM 23-29 sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

ESM 30-132

GARDNER DENVER ESM 75 olajkenésű csavarkompresszor
Az új, ESM 30-132 sorozat bevezetésével maximálisan a termelékenységre fókuszálhat. Gazdaságos, megbízható, sokoldalú, kis helyigényű, alacsony zajszintű olajkenéses csavarkompresszor.
Hatékony GD sűrítő blokkokkal szerelik e sorozat készülékeit, hogy megfeleljenek a folyamatos 24 órás üzem és a kritikus ipari folyamatok követelményeinek. Előnyeként említenénk meg a hatékonyságot, alacsony zajszintű működést, fejlesztett vezérlést, modern hűtőrendszert, és az egyszerű karbantartást is.

Több ezer saját tervezésű a Gardner Denver által gyártott sűrítőblokk működik világszerte, bizonyítva, hogy az ESM 30-132 sorozat szíve ki tudja állni az idő próbáját. Az energiahatékony motor és a direkt hajtással kapcsolt sűrítőblokk kombináció célja, hogy csökkentse a sűrített levegő előállításához szükséges fajlagos energiaigényt, és növelje energiaköltség-megtakarítást.
Hatékonyságát segítik az IP 55 motorok, az automatikus motor kenési rendszer, a prémium méretű sűrítőegység, az optimalizált csúcssebesség. Extra területi igény nélkül rendelhető integrált szárítóval is. GD Pilot TS érintőképernyős vezérléssel.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
30-132 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-13 bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
1,3-22,89 m3/perc
Üzemi zajszint:
67-77 dB (A)
Méret:
1722x920x1659 mm-től 2337x1368x2039 mm-ig
Súly:
923-2786 kg
Gardner Denver ESM 30-132 sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

ESM 50-80-140

GARDNER DENVER ESM 80 olajkenésű csavarkompresszor
Ahol a termelékenységet már nem lehet fokozni, ott előtérbe kerül a költségoldali funkcionalitás, a környezetvédelem, a gazdaságosság, és a jövedelmezőség. A gyártó új modelljei 45-75-132kw optimalizált hatékonysággal, PRÉMIUM ESM- sorozatként járulnak hozzá ügyfeleink megelégedettségéhez olyan területeken, ahol az energiaköltségek magasabbak, mint a globális átlag.
Innovatív kialakításuk előnyeiként a standard ESM 30-132 széria tulajdonságain kívül a kompresszorok IE4 - TEFC IP55 motorokkal szereltek. A gyártó által fejlesztett, felülméretezett, lassú rotorcsúcs-sebességű sűrítőblokkokat tartalmaznak.

Megnövelt tartósság és élettartam. Optimalizált hűtési rendszer, magas hatásfokú csendes radiális ventilátorral. Stabil görbéjű szállított levegő mennyiség a kilépő csonknál, maximum 130 Pa. nyomáseséssel. Túlméretezett utóhűtővel rendelkeznek, így érik el az optimális kilépő levegő hőmérsékletet.
Ezen tulajdonságokkal elérhető az optimalizált alacsony fajlagos hidegenergia előállítási költség. Nagyteljesítményű szeparátor szűrő kétlépcsős szűrés biztosítja a legmagasabb minőségű szállított levegő előállítását.
Automatikus motor kenéssel (ESM 80 és az ESM 140) elősegíti a csapágy élettartamának növelését, és a karbantartás csökkentését.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
45-132 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-10 bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
7,4-24,65 m3/perc
Üzemi zajszint:
67-73 dB (A)
Méret:
1722x920x1659 mm-től 2337x1368x2039 mm-ig
Súly:
1055-3254 kg
Gardner Denver ESM 50-140 sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

ESM 160-290

GARDNER DENVER ESM 160 olajkenésű csavarkompresszor
A Gardner Denver kompresszor márka mindent kínál, amire szüksége lehet, egy stabil, tiszta és hatékony sűrített levegő rendszer létrehozásakor. A "tökéletesen illeszkedő" nem csak egy szlogen, hanem bizonyíték, a szabványok, előírások, és funkcionalitás, minőségi találkozásának. Az ESM sorozat 160-290 tagjait arra tervezték, hogy megfeleljenek a folyamatos, 24 órás használatra.
Kialakításuk előnyei: hatékonyság, alacsony zajszintű működés, fejlesztett rendszervezérlés, modern hűtőrendszer, egyszerűsített karbantartás, 5 éves kiterjesztett garancia - Protect 5.
Ezen túlmenően, a fejlesztések eredményeképp belekerültek olyan minőségi alkatrészek,  amik mind az üzemeltetést könnyítik és teszik hatékonyabbá. Ilyenek a meghibásodás biztos tengelytömítések, integrált olajszűrő és olaj szabályozó szelepek, melyek segítségével a gépen belüli tömlők száma is minimalizálható. GD PILOT TS panellel érintőképernyős digitális vezérléssel készül, mely egyszerre megbízható és felhasználóbarát. Modbus RTU kommunikáció lehetőségével az épületfelügyeleti rendszerekbe integrálható.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
160-250 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-13 bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
23,91-47,1 m3/perc
Üzemi zajszint:
76-79 dB (A)
Méret:
2907x2071x2193 mm
Súly:
4186-4650 kg
Gardner Denver ESM 160-290 sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

ESD és ESG sorozat

Az ESD, ESG széria megfelelő választás a folyamatos, 24 órás üzemre, illetve a megszakításra kényes ipari folyamatokhoz. Ezek a berendezések már önmagukban is monumentálisak, teljesítményük lenyűgöző. Valamennyi berendezés természetesen direkt meghajtású.

ESD 315-500 / ESG 315-450

GARDNER DENVER ESD 315-500 olajkenésű csavarkompresszor
Felhasználása elterjedt a papíriparban, üveggyártásban, kohókban, olaj és gáziparban, ahol kulcsfontosságú a technológia folyamatos levegővel történő ellátása. Igény esetén alacsony nyomású (3 bar üzemi nyomású) egységek is elérhetőek. Nagy teherbírású konstrukció, hatékony többlépcsős olaj/levegő leválasztással, megbízható ellenőrzési Digipilot vezérlőrendszerrel, magas teljesítmény szint - minimalizált energiafelhasználással.  Az ESD sorozatú modell direkt meghajtású, áttétel nélküli, hogy elkerüljük az áttételek és a szíjhajtás által okozott energiaveszteségeket.
Nagyobb nyomás és kapacitás igény esetén áttétellel megoldható. Figyelmeztető lámpák jelzik, ha a légszűrő, az olaj szétválasztás vagy ahol a hűtőrendszer beavatkozást igényel. Ezek lehetővé teszik a proaktív szolgáltatások tervezését. Több kompresszoros rendszer esetén könnyen alkalmazhatóak ezek a berendezések. Sokoldalú hővisszanyerő rendszer beépíthető, hatékonysága által  az összes hulladék energia mintegy 90%-a visszanyerhető, és felhasználható.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
315-500 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-13 bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
35,4-73,6 m3/perc
Üzemi zajszint:
82-92 dB (A)
Méret:
3080x1465x1935 mm-től 3725x1660x1940 mm-ig
Súly:
4400-5200 kg
Gardner Denver ESD 315 - ESG 450 sorozat részletes műszaki adatai a linkre kattintva tölthetők le.

VS sorozat

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt óriási igény lépett fel olyan kompresszorok iránt, melyek működésük során csak annyi villamos energiát használnak fel, amennyi a pillanatnyi sűrített levegő igény előállításához az adott munkaszakaszban szükséges. A GARDNER DENVER mérnökei megalkották a világviszonylatban is kiválónak elismert fordulatszám szabályzós VS VARIABLE SPEED sorozatot.
Az inverteres kompresszorok legnagyobb előnye az energia megtakarítás!
Áruk a hagyományos fix fordulatú gépeknél magasabb ugyan, de használatuk során a megtakarítás eléri a 30-40%-ot! Ezzel a beruházás, a gép ára körülbelül egy - másfél év alatt megtérül, ezután pedig folyamatos megtakarítást hoz.
A megtakarítható energia számokban kifejezve, egyműszakos üzemelési rendszerben (több műszak esetén ennek többszöröse).
Éves villamosenergia megtakarítás VS kompresszorral
Teljesítmény Éves villamosenergia számla Éves villamosenergia megtakarítás
30 kW cca. 2,4 M Ft 30% cca. 720.000,-Ft/év/műszak
45 kW cca. 3,6 M Ft 30% cca. 1.100.000,-Ft/év/műszak
75 kW cca. 6 M Ft 30% cca. 1.800.000,-Ft/év/műszak
100 kW cca. 8 M Ft 30% cca. 2.400.000,-Ft/év/műszak
150 kW cca. 12 M Ft 30% cca. 3.600.000,-Ft/év/műszak
A VS FORDULATSZÁM SZABÁLYZÓS GÉPEINK TOVÁBBI ELŐNYEI!

- Pontos nyomástartás, állandó hálózati nyomás +/-1bar
- Folyamatos légszállítás szabályozás 25–100%-ig
- A szabályozásnak köszönhetően akár 40%-ot elérő
- Nincsenek indítási áramfelvételi energiacsúcsok
- Másodperc gyorsaságú lágyindítás és leállás
- Gyakorlatilag nincs üresjárat, így üresjárati veszteség sem
- Nincs levegőveszteség a tehermentesítéskor
- A kopási és karbantartási költségek minimalizálása, több mint 30% megtakarítás
- Szuper zajcsillapított konstrukció, leválasztott motortérrel, optimalizált hűtési rendszer

VS 7-22

GARDNER DENVER VS 15 olajkenésű csavarkompresszor
Fordulatszám szabályzós kompresszort választani igazán okos megoldás. A változtatható sebességű kompresszorok hatékonyan és megbízhatóan kezelik a hektikus levegő igényt.
Az ingadozó felhasználáshoz alkalmazkodva gyorsítja vagy lassítja a sebességet, így mindig a megfelelő mennyiségű levegő jut a rendszerbe, megfelelő energia felhasználással. Stabil nyomástartásra képes, még szakaszos levegőelvétel esetén is (+/-0,1 bar). Akár kompakt „workplace kompresszor” kivitelben is készülnek a VS 7-22 sorozat készülékei, ékszíjmeghajtású csavarkompresszorok a helytakarékosság jegyében.
Műszakok közötti levegő felhasználási különbségek áthidalására ajánlott. Mint pl. műszakváltás, hétköznap-hétvége, és a szezonon kívül-szezonban.
A GD VS egyedi, gyakran összetett követelmények mellett is képes testre szabott megoldást nyújtani.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
7,5-22 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-13 bar
Meghajtás:
ékszíj
Szállított levegő mennyisége:
0,42-3,55 m3/perc
Üzemi zajszint:
69-73 dB (A)
Méret:
667x630x1050 mm-től 1883x815x1825 mm-ig
Súly:
222-642 kg

VS 23-29

GARDNER DENVER VS 29 olajkenésű csavarkompresszor
Fordulatszám szabályzású csavarkompresszor, direkt meghajtással, okos megoldás a változó levegő igény kielégítésére. Az éppen aktuális levegő felhasználáshoz alkalmazkodva gyorsítja vagy lassítja a kompreszort, így mindig a megfelelő mennyiségű levegő jut a rendszerbe, megfelelő energia felhasználással.
Stabil nyomástartásra képes, még szakaszos levegőelvétel esetén is (+/-0,1 bar). Akár kompakt „workplace kompresszor” kivitelben is készülnek a VS 23-29 sorozat készülékei, beépíthető szárítóval és hővisszanyerési felszereltséggel is igényelhetőek.
Időszakon belüli levegő felhasználási különbségek áthidalására ajánlott.
Egyedi, gyakran összetett követelmények mellett is ajánlható testre szabott megoldás.
A VS sorozat pénzt takarít meg és maximalizálja a gyár termelékenységét - ez olyan, mintha több hatékony kompresszorból állna össze egy intelligens kompresszor.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
22-30 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
5-13 bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
1,12-5,42 m3/perc
Üzemi zajszint:
70-72 dB (A)
Méret:
1345x880x1612 mm-től 1675x880x1612 mm-ig
Súly:
681x902 kg

VS 30-132

GARDNER DENVER VS 75 olajkenésű csavarkompresszor
A VS változó sebességű kompresszor - egy olyan megoldás mely hatékonyan és megbízhatóan kezeli a változó levegő igényt, mely megtalálható a legtöbb, olyan gyárban ahol több műszakos munkarendben dolgoznak.  Ezen berendezések sebességének felgyorsítása és lassítása olyan megoldás, mely megfelel a váltakozó, hektikus levegőelvétel kielégítésére. Jelentős energiamegtakarítást eredményezve a hagyományos rendszerekkel szemben stabil és állandó nyomással.

A VS kompresszor egy hatékony és sokoldalú megoldás a legigényesebb ipari alkalmazásokhoz is, mely hordozza az összes Gardner Denver jellemzőt és előnyt, mint  megbízhatóságot, könnyen kezelhetőséget és magas hatásfokot. VS 30-132 sorozat készülékei, hővisszanyerési felszereltséggel is igényelhetőek, levegő és vízhűtéses kivitelben is.
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
30-132 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
7,5-13 bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
1,3-22,73 m3/perc
Üzemi zajszint:
68-77 dB (A)
Méret:
1722x920x1659 mm-től 2337x1368x2039 mm-ig
Súly:
925-2786 kg

VS 160-290

GARDNER DENVER VS 200 olajkenésű csavarkompresszor
A VS fordulatszám szabályozott kompresszor - egy olyan megoldás, mely hatékonyan és megbízhatóan kezeli a hektikusságot, mely megtalálható a legtöbb olyan gyárban, ahol több műszakos, változó levegőigényű munkarendben dolgoznak óránként, naponta, hétvégén vagy akár havi időintervallumokban is. Egy 24 órás időszak alatt akár 35% közvetlen energiamegtakarítás is elérhető.
A szabályozási technológiának köszönhető, a csökkentett kopás, kiváló rugalmasság és válaszidő.
A minimum és maximum közötti akár 80%-os szabályozási tartomány biztosítja a VS sorozat koncepcióját válaszként a piac leggyorsabb és legszélesebb levegőigény változásaira.

A VS előnyei a gép védelmére és a karbantartás csökkentése szempontjából.
- Kisebb mértékű kopás a belépő oldalon, és a tehermentesítő alkatrészeken
- Nincs sokkszerű terhelés a sűrítőblokkon
- Minimális pulzáló terhelés jut (terhelt nyomás / üresjárati nyomás) minden nyomásérzékeny komponensre.

A VS 160-290 sorozat készülékei, hővisszanyerési felszereltséggel is igényelhetőek, levegő és vízhűtéssel is.
A VS kompresszor hatékony, megbízható, maximalizálja a termelékenységet – nehéz ipari körülmények között, a legnagyobb gyárak szintjén is. 
Műszaki adatok
Motor teljesítmény:
160-250 kW
Üzemi feszültség:
400 V/3/50 Hz
Max. üzemi nyomás:
5-13bar
Meghajtás:
direkt
Szállított levegő mennyisége:
5,87-47,02 m3/perc
Üzemi zajszint:
75-79 dB (A)
Méret:
2907x2071x2193 mm
Súly:
4378-4684 kg

GD PILOT TS érintőképernyős vezérlőpanel

GD Pilot TS vezérlőpanel
Jellemzője, hogy a "GD Pilot TS" a nagyfelbontású érintőképernyős kijelző rendkívül felhasználóbarát és magától értetődő.

Az összes funkció szerkezete öt fő menübe rendezve, vizuálisan intuitív. A többnyelvű "Pilot SE TS" rendszer biztosítja a megbízható működést és védi a beruházást. Folyamatosan figyelemmel kíséri a működési paramétereket, amelyek elengedhetetlenek a működési költségek csökkentéséhez. Részletes elemzést készít mely rendszer formájában grafikonok és diagramokként analizálhatóak.

A működési paraméterek pontosan beállíthatóak a maximális hatékonyság érdekében. Alapterhelési szekvencia használata a Sűrített levegő rendszer, amely több kompresszor esetén előre állítható a gépek prioritása és a működési sorrendje is.  A szállított levegő előállítás közösítő és elosztó rendszere.

A hozzáadott opcionális alapterhelés szekvencia modul lehetővé teszi, hogy központilag ellenőrizhető, és beállítható legyen akár négy GD kompresszorból álló állomás a gyáron belül.

- Terhelt és összes üzemóra - átlagos térfogatárama
- Heti átlagos térfogatárama
- Azonnal áttekinthető kompresszor állapot
- Valós idejű óra
- Lehetővé teszi előre beállított kompresszor indítás / leállítás
- Szekunder nyomásérték beállítása
- Integrált hűtés és szárító vezérlés
- Hiba napló
- A részletes elemzés
- Távvezérlés programozható bemenetek
- Automatikus újraindítás áramkimaradás után
- Alapterhelés szekvencia (több GD kompresszor együttes vezérlése)
- Az opcionális SD kártya
- Line / hálózati nyomás
Tisztelt Leendő Partnerünk! Amennyiben a VS kompresszorokkal kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, kérjük forduljon hozzánk bizalommal, munkatársai mindenben szívesen állnak rendelkezésére, díjmentes tanácsadással, akár helyszíni látogatás keretében is!
Denv-Air Kft.
Székhely
1116 Budapest,
Nádudvar utca 12. 

Telefon, fax: +36 1 226 6527 
Telefon, fax: +36 1 424 7921
Mobil: +36 70 454 9589
Szerviz: +36 70 454 9587

E-mail: denvair@denvair.hu
Telephely
9028 Győr,
Sági út 5.

Telefon: +36 96 528 987
Fax: +36 96 528 988
Mobil: +36 70 454 9584
Szerviz: +36 70 454 9582

E-mail: gyor@denvair.hu